18 Aralık 2013 Çarşamba

007 Göreve!: James Bond Blood Stone

mücahit coşkun | 13:09
   Bu yazımda 60 yıllık James Bond efsanesinin oyunu James Bond Blood stone hakkında izlenimlerimi paylaşacağım.

   Bu oyun James bond serisinin hiç bir filmine uyarlama değil tamamen orjinal bir senaryosu var.  Bankok, Monaco, Sibirya, Atina gibi şehirlerin yanında tanıdık bir şehir daha var oyunun senaryosunda. Son zamanlarda birçok oyuna konu olan şehrimiz İstanbul.


  Oyunda ilk dikkatimi çeken yapay zekanın gayet iyi olması. Düşmanların hepsi aynı köşeden ve bodozlama olarak gelmiyor. Diyelim bir kolonun arkasına saklandığınızda düşmanlar fazla yaklaşmadan kolonun etrafını sarmaya çalışıyor. Gerçi 2010 yılında çıkmış bir oyunun yapay zekasının kötü olması hiç hoş olmazdı...
   Oyunda teknoloji yoğun olarak kullanılıyor. Akıllı telefonunuz sayesinde düşmanların,silahların,patlayıcıların yerlerini tespit edebilir kamera,bilgisayar gibi cihazları 'hackleyebilirsiniz'. Akıllı telefon daha birçok işe yarıyor oyun içerisinde.


   Oyun bana aşırı aksiyonlu geldi belkide bu tür oyunlara alışmamış olmamdandır. Just Cause 2 oyunu kadar abartılı aksiyon sahneleri var oyunun. Ama araba sürüş konusunda pek uğraşılmamış gibi. Araba kullanırken hiç zevk almadım 100 Km hız ile giderken bir arabaya çarptığınızda pinpon topu gibi araba geri sekiyor ve fazla hasar almıyor. Yoldaki bazı kayalara çarptığınızda karton etkisi bile yapamıyor kağıt parçası gibi önünüzden yuvarlanıp gidiyor hızınızı bile yavaşlatmıyor.


   Müzikleri epey beğendim. Güzel ve uyumlu müzikler kullanılmış. Yakın dövüş teknikleride oyuna epey bir zevk katmış.
   Online modunda da 16 kişilik oyunlarda Spy veya Mercanarieslerden birine katılarak aksiyona devam edebilirsiniz. Oyun zevkli ama fazla uzun değil. Oyunçeviri ekibi sayesinde oyun Türkçe altyazı seçeneği ile de oynanabiliyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Deneyimli Oyuncu'nun Blogu © 2013. All Rights Reserved | Powered by-Blogger

-