13 Aralık 2013 Cuma

Hatırlanası 90'Lar Göz Bozan Oyunlar

mücahit coşkun | 15:37
   Bu yazıda 90'larda video oyunlarının temeli atılırken çıkartılmış bazı oyunları size tanıtıcağız.














Basit bi aksiyon oyunu olmasına rağmen ilk konsol oyunum olduğu için çok farklı yeri var benim için çok değişikliydi.1999’da Japonya’nın bağrından kopup geldi. Kendi çapında bi beyaz saçlı karizmatik arkadaşın dünyayı ele geçirmek için gelen koloni gemisine girip gemiyi infilak ettirerek yok etmekti. İlk bölümün sonundaki canavarı hiç unutmam örümceğe benziyordu turuncuydu metaldi amansız bir savaşçıydı bi kara delik bombası atınca ölüyordu….  Megaman’ı anımsatabilir size oyun e-chipleriyle olsun beyaz saçlı arkadaşın ( Adı neydi bu beyaz saçlının! ) tipiyle şekliyle olsun. Zamanına göre iyi grafiklere sahipti.Ps1’le birlikte 700 Dolara yakındı. (Ozamanlar dolar 1.50 1.60 tabi hey gidi hey)

Özel Not:Bu oyundaki combo sistemini başka bir oyunda bulabilirseniz Tekken gibisinden dövüş oyunlarıda dahil buna size benden hediye bu oyun.


Sizi Gameplay videosuyla başbaşa bırakıyorum Görev1: ‘Turuncu Metal’ Tarantula.








Level Bazlı hastane yönetme simülasyonu bize başlangıç için boş bir bina veriyo biz odalar yapıyoruz. her türlüsünden doktorculuk eşyaları, masa, dosya dolabı. Tarayıcı ve X-ray var burda Uzaylı ve  İnsan DNA’larına bakıyoruz. Çalışanlar için odalar temin edip tuvaletler yapıyoruz. Eğitim odalarında geleceğin doktorlarını eğitiyoruz.(Bunlada kalmayıp gaz odaları yapsalar iyiymiş).Azrail Geliyor bazen hastalarınızı alıp götürüyor. Çok acıklı. 



Garipsenmelik DLC’si:
(O zamanlar DLC değil de başka bir ismi varsa ben hatırlamıyorsam affedin ama çok affedin öğrenmiycem o ismi)


Hamilelik olayı getiren bir DLC’si var bütün single player seviyelerine açık operasyonlara giriyorsunuz falan ama yüksek seviye ve hemşireler yollayın ki bebeğin poposuna değil de kafasına vurup b*kunu çıkarmasınlar.

Geliştirici:  Bullfrog Productions
Yayımcı:  Electronic Arts
Tür: Strateji
Çıkış Yılı: 1997
Oyun Grubu: THEME
Buradan Sitesine Ulaşabilirsiniz.





Yıllar yıllar önce efsane yarış Simülasyonu oyununun çıkışı. Yıl 1995 o zamanlar arabalarda kokpit var tabi sonraki oyunlarda kaldırıldı kaliteli oyundu ilk oyun Porsche’nden Viper’ina Ferrari’sine her şey var.


Ayrıca Bilinen İsimleri:
Road & Track Presents: The Need for Speed (Tam İsim)
NFS (Halk dilinde Kısaltılmışı)
Need 4 Speed (Argoda For !)



Geliştirici: Electronic Arts-Pioneer Productions
Yayımcı: Electronic Arts

Tür: Simülasyon/spor
Çıkış Yılı: 1995

Buradan Ulaşabilirsiniz.







H.P Lovecraft’ın korkunçlu kitaplarından alınan 3D macera-korku oyunu Louisiana Malikânesinde bi soruşturma sürdürüyoruz. Zamanında korka korka oynadığımız zorlana zorlana bulmacalar çözdüğümüz değişik oyundur. Seride 5 oyun çıktı şimdiye kadar bide film var.


H.P Lovecraft’ın korkunçlu kitaplarından alınan 3D macera-korku oyunu Louisiana Malikânesinde bi soruşturma sürdürüyoruz. Zamanında korka korka oynadığımız zorlana zorlana bulmacalar çözdüğümüz değişik oyundur. Seride 5 oyun çıktı şimdiye kadar bide film var.



The Elder Scrolls: Arena ilk first person rol yapma oyunudur, biz kaos içindeki bir imparatorluğu kurtarmaya çalışıyoruz. Elders Scrolls’un ilk oyunu Arena devasa bir oyun 400’e yakın şehir var. Üstüne kasabalar ve köyler. (Rusya’da yok lan orasıda devasa ne iş.)

Ayrıca Bilinen İsimleri:
The Elder Scrolls Chapter One: Arena (Tam İsmi)
Arena (Üşenmekten Kendi Kendini Yaratan İsim)

Geliştirici: Bethesda Softworks:              
Yayımcı: Bethesda Softworks

Tür: RPG
Çıkış Yılı: 1994
Part of group: Elder Scrolls games
Buradan Ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Deneyimli Oyuncu'nun Blogu © 2013. All Rights Reserved | Powered by-Blogger

-