19 Aralık 2013 Perşembe

Video Oyunlarında Zombi Olgusu Bölüm 2

mücahit coşkun | 08:16
   Bu yazı serisinde Video oyunlarında sıkça bulunan zombiler hakkında bildiğimiz herşeyi sizler ile paylaşacağız... Bölüm 1'i okumak için tıklayınız



BÖLÜM 2








Zombi Biyolojisi


   Beyin/Sinir Sistemi:  Zombi sinir dokusu, insanlarda yoktur, kendini yenileyen farklı yerlerden tekrar farklı bağlar kurabilir.bu yüzden kolu kafası yada üreme organları koptuğunda farklı organlar üretir yada mevcut organlarını bu yürüme yakalama işeme gibi işlerde kullanabilir.

   Ciddi Not: Zombilerde s*çma diye bir olay yoktur yediği her şey 1 2 dakikaya erir metabolizmaları çok hızlı olduğu için günde 20-30 kiloya yakın beyin yemezlerse elden ayaktan düşerler.

1. Beyin : Hayatta kalmaları için çok bir önem taşımadığından, zombiler muazzam beyin dokusu kayıplarında da hayatta kalabilirler.

2. Omurga/Sinir Sistemi : Zombiler, merkezi sinir sistemlerinde olusabilicek onemli travmalara dayanabilir canları acımıyo zaten deli onlar manyak isyancı devrimci özgürlükçü zombiler!!

3. Dopamin : Yasayan etin yaydığı koku, adrenalin benzeri sinir ileticilerin büyük bir kısmini zombinin beynine doğru harekete geçirir.


1. Görüş: Kornealarındaki bozulma yüzünden zombiler ağır derecede miyopturlar. İlave olarak da renk körüdürler. 


- Kan: Zombi kani, İnsan kanından daha yoğun petrolden daha akıcı  .Bu yüzden Zombi petrolü denir. Gerçektende petrol görevi görebilir petrolden daha iyi bi hammadde olduğu aşikardır.

- Kalp : Vampirler gibi zombi kani da, kalp yerine iskeletimsi kaslar sayesinde dolasir.

Vucut Isisi : Zombilerin vucutici sicakliklari 9-10 derece arasinda olmakla beraber, bu sicaklik onlari vampirlerden biraz daha sicak kilmaktadir. Buna sebep olan da zombilerin etinin icinde bulunan cesitli parazitlerin yaydigi isidir ve bu fenomen zombilerin serin havada buhar cikarmalarina neden olur.

Adalesel/Iskeletsel Sistem ve Bag Dokusu : Zombiler kati eklemlere sahipdirler ve yavasdirlar; hizli kosmak yerine surunerek hareket ederler, fakat ayni zamanda o kadar gucludurler ki mengene gibi sikabilir ve isirarak bir metali desebilicek ceneye sahiptirler.

1. Kaslar/Bag Dokusu : Zombi kas lifleri yogunlasir ve naylon ip sabitligine ulasirlar.Baglar ve tendonlar kalinlasir.

2. Iskeletsel Sistem : Zombi cenesinde onemli degisiklikler meydana gelir.Ekstra kemik, daha buyuk cigneme kaslarina baglanti noktasi yaratmak icin alt cenenin ustunde tortulasir. Bu adaptasyonlar, zombinin kemik ve kafatasini isirip besinlerine (beyin, kemik iligi) ulasmasini saglar.

3. Dis : Zombi disleri, cene tarafindan onlarin uzerinde sarfedilen guclere alisik degillerdir. Disleri kirilir ve dokulur; deliklerden de sulu camur benzeri zombi kani sizar.

   Sonunda butun disleri gider ve zombi, aciga cikmis cene kemikleriyle cignemek zorunda kalir.

4. Sac : Uzun yasayabilen zombiler butun saclarini kaybederler.

5. Deri : Donusumden kisa bir sure sonra curume basgosterir. Deri, kayisimsi bir hal alir ve curumeye yuz tutar.

   Yaslanma ve Omur Beklentisi : Zombi hayati hakkindaki en buyuk ironi, doymak bilmeyen bir sekilde beslenmelerine rağmen, onlarin uzerinden de beslenenler vardir. Bir zombi vucudu, petri kabi gibi bakteri ve mantardan, kurtcuk ve karincaya kadar herseye evsahipligi yapmaktadir. Sonda olusan organik bozulma durumu, her ne kadar bir zombi dehsetverici gorunsede, buruna karsi daha cok kusur islemektedir.

   Uzun suren bir ortak yanlis anlama vardir ki, o da zombilerin olumsuz oldugudur. Aslinda, zombilerin genis cogunlugu bir yildan az yasar. Bir zombinin yasini dis gorunusunden belirlemek mumkundur; belirli bir bicimde bozulma seviyelerinden, baska bir deyisle olu bozulmasindan.

- Asama 1 : Deri beneklerle ve acik yaralarla cevrilir.

- Asama 2 : Gozler ve burun curumektedir. Parmak ve ayak parmak kayiplari vardir.

- Asama 3 : Buyuk olcude kemik ve kafatasi aciga cikmis ve eklemli organ kayiplari vardir. Dislerin cogu dokulmus ve bir ya da her iki goz dusmustur.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Deneyimli Oyuncu'nun Blogu © 2013. All Rights Reserved | Powered by-Blogger

-