27 Ocak 2014 Pazartesi

Osmanlı İmparatorluğu İçeren Oyunlar

mücahit coşkun | 03:59
 
   Bugün 27 ocak 2014. 715 yıl önce Osmanlı adın da ufak bir beylik kuruldu. 623 yıl boyunca bir çok savaşa katılıp geniş topraklara hakim olup adını duyurdu. Günümüzde de bazı yerel ve yabancı oyun şirketleri 623 yıl varlığını sürdüren bu Devleti oyunlarına konu edindiler. Bu oyunlardan bazılarını sizinle paylaşmak istiyorum.





Ubisoft şirketinin başarılı oyun serisi Assasins Creed'in Revalations isimli oyunu Yavuz Sultan Selim'in yönettiği İstanbul da geçmektedir. Oyun yine Suikastçiler ve Tapınakçıların savaşını anlatıyor. Oyun içerisinde bir çok tarihi karakter bulunmakta. Örneği Sultan Süleyman oyunda genç bir şehzade.Genel olarak Osmanlı İstanbul'un da geçen güzel bir oyun.


Strateji severlerin son dönemlerde ki vazgeçilmezi olan Total War serisinin 'Empire Total War' isimli oyunu da Osmanlı İmparatorluğunu içermekte. Oyun 18. yüzyıl da geçmekte. 18. yüzyıl da ki Osmanlı İmpratorluğunu seçip diğer devletlere karşı dünya haritası üzerinde varlığınızı sürdürmeye çalışıyorsunuz. Strateji sever biriyseniz mutlaka denemelisiniz.


2 yabancı şirketin oyunlarından bahsettik şimdide yerel yapımcılarımızın çalışmalarından bahsedelim. Oyunun Türkçesi 'Osmanlı Medeniyeti'. Oyun Osmanlı Devletinin kuruluşundan çöküşüne kadar olan dönemi konu alıyor. Tamamen gerçek bilgilere kadar dayanılarak yapılmış bir oyun. Osmanlı'yı Kuruluşundan çöküşüne kadar oynayabileceksiniz. Oyun 2014 yılı içerisinde çıkacak. Umarım başarılı bir oyun olur.


Bu oyunda Türk yapımcılar tarafından geliştiriliyor. Osmanlı Devleti'nin savaşlarını 3 boyutlu olarak oynayabileceğiz. Kaybedilen savaşları kendi taktiklerimizi kullanarak kazanmaya çalışacağız.  2014 mayıs ayında çıkması bekleniyor. 

   Bu yazımda Osmanlı Devletini kapsamlı olarak içeren oyunlardan bahsettim. Bir çok oyunda Osmanlı Devletini içeren bazı unsurlar görebilirsiniz. Gördüğünüz ögeleri yorum kısmına yazarak bizimle paylaşırsanız biz de bilgilenebiliriz. Yazımı okuduğunuz için teşekkürler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Deneyimli Oyuncu'nun Blogu © 2013. All Rights Reserved | Powered by-Blogger

-