7 Şubat 2013 Perşembe

Counter Strike Source

mücahit coşkun | 06:17
   Öncelikle bu oyunun oynanışını anlatayım:

   Oyunda 2 takım var Terrorist(terörist) ve Anti-Terrörist(terörle mücadele).  Oynu devre devre oynanır. Her devre başında takımlar önceki devreki başarılarına(vurdukları adamlara veya kurtardıkları rehinelere) göre kazandıkları para ile kendilerine silah alırlar. Her iki takımın silahları farklıdır.
   Teröristlerin bir devreyi kazanabilmesi için 2 yöntemi vardır:
1. Rakip oyuncuların hepsini öldürerek.
2. Bomba kurup patlatarak.
  Anti-terörist takımının kazanabilmesi için 3 yöntem vardır:
1. Rakip oyuncuların hepsini öldürerek.
2. Rehinelerin hepsini kurtararak.
3. Bomba patlamadan önce imha ederek.



   Oyundaki harita türlerinden bahsedelim biraz da:


Hapishane 


jail : Counter Teröristler gardiyan olur. Teröristler mahkum olur. Mahkumların durduğu odalar vardır. Bir Counter Terörist komut verir. Teröristlerde silah olmaz.T'ler eğilerek gitmek zorundadır. CT'ler komut verir. T'ler bu komutları uygular yoksa ölürler. Böylece sona kalan T'ye silah verilir. Eli T'nin almasına izin verilir. Modda bir sürü oyun şekli vardır. Yarış, simit vb. türlerde oyun vardır. T'lerin başka kazanma yolları da vardır. Örneğin isyan yapabilirler. Tabi yakalanmadan. Silah deposundan gidip silah alınır. Eğer T'ler gardiyanları öldürürse isyan başarılı geçmiş olur ve diğer el başlar.

Suikast 

as: Eğer gönüllü yoksa (Takım seçme menüsünde VIP seçeneği) her turda bir terörle mücadele ekibi oyuncusu VIP olur. Güçlü bir çelik yelek ve HK USP ile oyuna başlar. Terörle mücadele ekibinin amacı, başka silah kullanma hakkı olmayan bu VIP oyuncuya VIP kurtarma noktasına kadar yol boyunca eşlik etmektir. Teröristlerin amacı ise VIP'yi öldürmektir. VIP ölürse tur biter.

Terörist kaçış/Kaçışı engelleme

es: Teröristlerin amacı bölgeden kaçarak belli bir noktaya ulaşmaktır. Teröristlerin yarısı kaçmayı başardığında tur biter. Terörle mücadele ekibinin amacı ise bunu engellemektir.
Silahların yerden alındığı haritalar
fy: Silah satın alma olayının kaldırıldığı ve silahların yerlerde bulunduğu haritalardır. İki takım da eşit şartlarda başlar ve amaçları karşı takımı tamamen öldürmektir.
awp: Aynı Fy harita tipine benzer fakat yerde bulunan silahlar sadece AWP olanlardır. Genellikle iki takım arasında geniş bir boşluk bulunur. İki takım da eşit şartlarda başlar ve amaçları karşı takımı tamamen öldürmektir.
he: Tıpkı Awp harita tipine benzer fakat yerde bulunan silahlar sadece el bombalarıdır. İki takım arasında boşluk bulunur. İki takım da eşit şartlarda başlar ve amaçları el bombası atarak karşı tarafı öldürmektir.
gg: Açılımı gun game olan modda amaç yeni silahlar açmaktır. 3 ya da 2 adam öldürüldüğünde bir sonraki silah alınmaktadır. Ayrıca oyunda bıçak ile öldürme olursa, bıçaklanan oyuncudan 1 seviye düşürülür ve bu seviye bıçaklayan oyuncuya verilir. Oyundaki son seviye "bıçak"tır. Oyuncu bıçak seviyesinde 3 ya da CSS de 1 oyuncu bıçaklarsa oyun biter, diğer gg haritası açılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Deneyimli Oyuncu'nun Blogu © 2013. All Rights Reserved | Powered by-Blogger

-