25 Ağustos 2013 Pazar

Bir Oyun Motoru : Unreal Engine

mücahit coşkun | 04:44
   Oyun teknolojileri hakkında ki yazı serime uzun süredir yeni yazı eklemiyordum. Unreal Engine motoruyla alakalı internette pek türkçe kaynak olmadığını fark ettim bende size bildiğim kadar bu motoru anlatmaya çalışacağım.

   Bu oyun motoru Epic Games adlı şirket tarafından oluşturulmuş ve ilk olarak 1998'de bir oyunda kullanılmıştır. Bu oyun benim de eskiden oynadığım Quake gibi oyunlarda kullanılmıştır.
   2.sürümü 2002 yılında oluşturulmuştur ilk olarak America's Army adlı oyunda kullanılmıştır. Bu sürüm Unreal Tournament 2003 ve Unreal Championship'te kullanılmıştır. Playstation 2 ve Xbox'ta da desteklenmiştir.





   3. sürümü hala popülerdir Bioshock 2, Batman Arkham Asylum, Medal of Honor gibi popüler oyunlarda kullanılmıştır. Playstation 3, İOS ve Android desteklemektedir. Fiyatı ise epey pahalıdır 750.000$ 'dır.
   4.sürümü 2003 yılından beri geliştirilmektedir ve 2014 yılında oyunlarda uygulanmaya başlanacaktır. 4. sürümü hakkında videoyu gördüğümde çok şaşırmıştım gerçekten harika bir oyun motoru olucak gibi o videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Deneyimli Oyuncu'nun Blogu © 2013. All Rights Reserved | Powered by-Blogger

-