2 Ocak 2013 Çarşamba

Farklı bir oyun: Sleeping dogs

mücahit coşkun | 06:28
   Bu oyunun internetteki reklamlarından gördüm merak ettim nasıl birşey olduğunu gerçekten çok güzel bir oyun şimdiye kadar yapılmış oyunlardan farklı bir oyun olarak nitelendiriyorum ben
   Oyunun hikayesi şöyle; Wei shen adlı yakışıklı bir çin polisi bir çin çetesinin içine sızıyor. Bir yandan çete ile alakalı bilgiler öğrenirken diğer yandan çetenin rakip çetesini çökertmeye çalışıyor.Tabiki bunları yaparken kimliğini belli etmemeye çalışıyor.
   Oyunda uzak doğu dövüş sanatları'nı kullanıyoruz bir çok dövüş teknikleri var uçan tekmeler,yumruklar,dönen tekmeler... Oyunda tabiki silahlı çatışmalar'da var silahla ateş etmesi ilk başlarda zor gelebilir(bana zor gelmişti) ama merak etmeyin bir süre sonra alışıyorsunuz. Oyunun her saniyesinde aksiyon var.






Oyunun beğendiğim özelliklerinden biri araba veya motorla giderken başka bir araca atlamak(Action Hijack) bu özellik Just Cause oyununda da vardı ama biraz daha farklı. Oyunda akrobaside çok geliştirilmiş Assasin Creed oyunundaki gibi duvarlara vs. tırmanabiliyoruz. Akrobasinin yanında grafikleri de çok gelişmiş son zamanlarda gördüğüm en iyi grafiklere sahip oyunlardan biri.

   Sleeping Dogs’da üç yetenek alanı var; Cop, Triad ve Face. Cop ve Triad sizin ana görevleri yapmanıza bağlı olarak artıyor. Şehrin düzenini bozmayıp, bir memur gibi hareket ederseniz, aynı zamanda polislik görevlerinizi yaparsanız Cop seviyeniz artıyor. Ne kadar aşırı şiddet ve sıradışı öldürme yöntemleri uygularsanız, çete görevleri yaparsanız da Triad seviyeniz artıyor. Face ise bir nevi şehirdeki tanınma oranınız. İnsanlara bol bol iyilik yapın, yan görevleri aradan çıkarın ve Hong Kong halkı da sizi sevsin. Tamamen bundan ibaret!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Deneyimli Oyuncu'nun Blogu © 2013. All Rights Reserved | Powered by-Blogger

-