26 Ağustos 2014 Salı

League of Legends Haritaları

Unknown | 00:06
League of Legends 27 Ekim 2009'da açılmış bir MOBA türü oyundur.Türkçe anlamı Efsaneler Ligi olan bu oyunu Riot Games piyasa sürmüştür.
Oyunun ilk haritası Warcraft III haritası olan Defense of the Ancients örnek alınarak yapılmıştır. Oyunun baş tasarımcısı Defense of the Ancients (Dota) haritasını tasarlayan  Steve Feak'dir.


SİHİRDAR VADİSİ
Başlıca League of Legends haritası olan Sihirdar Vadisi çoğu oyuncunun bir numaralı tercihidir. Sihirdar Vadisi'nde beşer şampiyondan oluşan ikişer takım üç koridorda ve çeşitli güçlendirmelerle tarafsız oyun hedeflerinin bulunduğu geniş bir ormanda karşılaşır. Bu alanın  özellikleri koridorda geçen uzun süre ve büyük çaplı takım çatışmalarıdır.

Oynanış
Sihirdar Vadisi'nin olağanüstü basit bir amacı vardır: Rakibin merkezini yok etmek. Bunu başarmak için, şampiyonların mevcut üç koridordan birinde ilerleyerek, saldırılarında rakibi yenmeye çalışmasıdır. Rakip takımın bölgesindeki her koridor, bir dizi kule tarafından korunur; kuleler merkeze(nexus) ne kadar yakınsa o kadar güçlüdür. Ayrıca bir koridordan rakibin üssüne girebilmek için, o koridordaki bütün kuleler sırayla yok edilmesi gerekir. Takım arkadaşlarıyla işbirliği yapmak zaferi en kolay haline getirir çünkü şampiyonların kendilerini bir düşman pususunun ortasında bulması hiç beklemediği bir anda olabilir.





Uğursuz Koruluk
League of Legends'a eklenen ikinci harita olan Uğursuz Koruluk'ta, üçer şampiyondan oluşan iki takım, iki koridorda mücadele eder. Şampiyonlar Sihirdar Vadisi'nden daha çok altınla başlar, böylece oyun hızlı ilerler ve sık sık takım çatışması çıkar. Koridorların arasında, haritanın ortasında kalan tek bir orman alanı vardır. Bu alandaki ele geçirilebilen sunaklar, tarafsız hedefleri ele geçirmek için mücadele etmeyi ve sık sık baskın yapmayı teşvik eder.

Oynanış
Uğursuz Koruluk haritası, iki koridor/iki orman yapısı sayesinde daha hızlı üçe üçlük çekişmelere olanak sağlar. Koridorlardan biri kıvrımlı, diğeriyse düzdür. Haritada yer alan çok sayıdaki tarafsız canavar kampı ve geniş ormanlık alanlar, pek çok takım çatışması fırsatı da yaratır. Sadece üst hattan ulaşılabilen üst orman, yüksek ödüller veren canavarlar içerir ve ormanda rastgele karşılaşma ihtimalini arttıracak şekilde bir yapıya sahiptir. Aşağı orman, ortada dar bir alanı kaplar ve rakipleri daha fazla sıkıştırma fırsatı sağlar. Uğursuk Koruluk'un diğer özelliklerinin arasında, yeni Mühür canavarları ve verdiği destekle aşağı ormanı kısa süreliğine görünür kılan bir canavar da vardır.




Sonusuz Uçurum
Bu modu League of Legends oyuncuları bulmuştur.  (''All Random All Mid''-ARAM) oyunundan ilham alan Sonsuz Uçurum'da, beş şampiyondan oluşan iki takım tek bir koridor üstünde karşılaşır. Sihirdar platformu şampiyonları iyileştirmez ve sadece şampiyonun öldükten sonra alışveriş yapabilirsin. Bu şekilde takım çatışmalarına odaklanan, saldırgan, heyecanlı bir oyun ortaya çıkar.

Oynanış
League of Legends'daki bir koridorlu twk karşılaşma alanı olan Sonsuz Uçurum'da, köprünün her iki ucunda iki üs yer alır. Köprü iki kule ve bir inhibitör tarafından korunurken, merkez bir çift kule tarafından savunulur. Amaca doğrudan gitmeyi engelleyen tarafsız bir bölge olmadığı için, Sonsuz Uçurum tüm haritaların içinde en sık ve en şiddetli takım savaşlarına sahne olur.






Kristal Kayalık
Dominion oyun modunun haritası Kristal Kayalık’tır.Bu haritada beşer şampiyonda oluşan ikişer takım, bir dizi noktaları ele geçirmeye çalışır.Bu noktaların çoğunu ele geçirmek karşı takımın merkezine yavaş yavaş hasar verir.Rakibin merkezi yok olduğunda sonuç : Zafer!

Oynanış
Kristal Kayalık'taki hedef noktaları, takıma özel kuvvetli güçlendirmeler barındıran tarafsız bir alanın çevresine daire şeklinde dizilmiştir. Her takım haritanın ortasındaki güçlü Fırtına Kalkanı'nı alabilir. Ayrıca maç boyunca takıma görevler verilir. Bu görevleri yaparak tüm takıma önemli güçlendirmeler kazandırılabilir.




Ben yeni yazar Cenker. Bir daha ki yazıda görüşürüz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Deneyimli Oyuncu'nun Blogu © 2013. All Rights Reserved | Powered by-Blogger

-