19 Haziran 2013 Çarşamba

İstila Çöküşü Başlatır: The War Z

mücahit coşkun | 09:01
   Zombilerin istila ettiği bir dünya'da hayatta kalabilir misin? Zombi kıyameti senaryosu hepimizin farkında olduğu gibi şu sıralar her türlü eğlence materyalinin ana konusu olmuş durumda. Oyunlar, filmler, diziler, kitaplar kimi zaman iyi, kimi zaman vasat, kimi zaman da kötü, zombi temalı yapımlar ile karşımıza çıkmaya devam ediyor...


Oyun MMO RPG tarzında geçiyor ve asıl amacımız hayatta kalmak. Yeni başlayanlar genelde silahlı haydutlar tarafından avlanıyorlar bu kişilere dikkat etmeniz lazım ve oyunda sakın tanımadığınız kimseye güvenmeyin,yanına gitmeyin.Oyuna genelde tek başlamayın,imkanınız varsa arkadaşlarınızla birlikte oynayınki bir birlik olup haydutlara yada zombilere yakalanma ihtimaliniz daha düşük olsun.Oyunda genelde herkes birbirini acımadan vurur bunun için herkese haydut diyorum.Dikkat etmeniz gereken şeylerden en önemlisi silah bulursanız sakın silahla zombilere ateş etmeyin mermi bulmak en zor şeylerden biridir.


   Yakından vurulan itemlerden bulmaya çalışın ve ses çıkarmamaya çalışın.Silah sesi hem zombileri çeker hemde diğer insanlar tarafından duyulur.Gece ateş ederseniz etraf parlar(ışıldar) ve yeriniz çok belli olur.Oyunda yemek ve içecek barlarınız olacaktır,yemek ve içeceklerinizi gereksiz yere harcamayın ihtiyacınız olacak.Bu barlarınız kırmızı yanar ve sonuna gelirse canınız gitmeye başlar.Alabileceğiniz itemler mavi şekilde gözükür.Genelde itemleri köy,kasaba,araçların içi veya altları yada şehirlerde buluyorsunuz.Haritanıza bakarsanız bu yerleri görürsünüz,genelde ormandan gitmeye çalışın.En iyi itemler genelde büyük şehirlerde bulunur ama bu şehirlere girmek neredeyse imkansız,bir takımızın olması gerek ve bolca merminizin.Haydutlara şehir girişlerinde ve kasabalarda dikkat edin,genelde pusu kuranlar çok oluyor ve sizi öldürüp itemlerinizi alıyorlar,tabii bunu sizde yapabilirsiniz.Genelde yakından vuran itemlerle zombilere vurun ve ses çıkarmayın kafasına vurursanız daha çabuk ölürler.İlk başladığınız itemlerinizden el fenerinizle zombilere vurabilirsiniz,tabii daha ilerde bulabileceğiniz şeyler daha iyi can götürür.Shift ile zombilerin yanından koşarsanız hepsi üstünüze gelir bunu sakin yapmayın ve zombilere görünmeden yanlarından geçin.Ağır yaralandığınız zaman kan kaybedersiniz ve Stamina'nız daha yavaş dolar,ve daha yavaş koşarsınız hemen bir sargı bezi bulun ve kendinizi iyileştirin.


   Son zamanlarda benimde arkadaşlarımla beraber oynamaktan çok zevk aldığım bir oyun çok fazla detayı var hepsini yazmak istersem bu yazı 20 sayfaya kadar uzar. Direk oyunu deneyerek oyun hakkında daha fazla bilgi öğrenmek sizin için daha eğlenceli olacaktır. Oyunda dikkat etmeniz gereken en önemli şey: Sakın ölmeyin. Eğer ölürseniz tüm eşyalarınız düşer ve harcadığınız tüm emeğiniz gider. İyi oyunlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Deneyimli Oyuncu'nun Blogu © 2013. All Rights Reserved | Powered by-Blogger

-