22 Ocak 2014 Çarşamba

Son 5 yılın En Sevilen Stratejileri

mücahit coşkun | 10:31
   Bu yazıda son 5 yılda en beğenilen bazı strateji oyunlarını sizlerle paylaşıyoruz.











   Sid Meier’in yapımcılığını üstlendiği 90'lardan beri klasik haline gelen taş devrinden başlayıp yakın geleceğe kadar uzayan, bol diplomatik seçenekleriyle Altıgen oynanışıyla Civilization’ı 2010’un en iyi strateji oyunu ilan ediyorum. Böyle biline.
Aslında eski oyunundan pek bi farkı yok renklendirmeler daha iyi belli belirsizde grafiklerde gelişme var.Dlc’leriye tadından yenmiyor. Gerçekten yenmiyor. Çok Pahalı.

   Not:En zorda oynarsanız askeri üstünlüğü unutun hatta siz top, tank, tüfekle giderken robot askerler gelecek karşınıza.

  
    Ninjalar, samuraylar , japon gelenekleri…  Serinin ilk oyunu Shogun’du strateji sevmiştirdi belki bir çoğumuza. Oyunun ilk büyük değişimleride Shogunla geldi.Ekonomiyi yönetmek zorlaştı. Aile konseyinde klanı yönetmekte ayrı bir marifet.
    Savaş stratejilerinizi yaparken dikkat edin ufak bir hatayla arkasını döndürdüğünüz birliğin düşman samurayları tarafından alınan kelle animasyonlarına mağruz kalabilirsiniz.


   Oyuna başladığımda ise gene aklımda minikten bir ulan şimdi oyun nası olucak ki acaba şüphesi yok değildi hani. ama oyunun insan ve uzaylı takımları çarpışırken ki oyunuyla, merkezdeyken oynanan oyun arasında dünyalar kadar fark var.

Bazı uzaylılarsa dış görünüşten çok tatlı olsada size yiyebilir hele terör görevlerinde en zorlar da oynuyorsanız gitmeyin bırakın yakıp yok etsinler şehri yazık olur baştan başlamayın.

Bkz:Tatlı Uzaylıylar.


   Türkçe  dil seçeneği ile Total War:Rome 2  duyruldugunda büyük bi ilgi görmüstü. Oyunun ön siparişleriyse rekor kırdı ve önceki oyun  Shogun 2’yi 6 ya katladı.bununla bitmedi tabiki çıktığında senenin en iyi strateji oyunu hatta en iyi Pc oyunu ödüllerine layık görüldü.Simdilikse oyunun tek rakibi kendi serisi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Deneyimli Oyuncu'nun Blogu © 2013. All Rights Reserved | Powered by-Blogger

-