22 Mart 2013 Cuma

Sims 3

mücahit coşkun | 12:52
   Bugün Sims serisinin 3. oyunu hakkında bilgiler paylaşacağım.
   Sims hayranlarının bildiği gibi Sims bir simulasyon oyunu. Kendi karekterlerinizi keyfinize göre giydirip istediğiniz özelliklere sahip olmasını sağlayıp onların kariyerlerini,yaşamını sürdürmelerini vs. yönetiyorsunuz. Farklı meslek türleri var meslek türleri(ek paketler ile daha fazla meslek grupları gelebiliyor):

-Polislik
-Asker
-Şarkıcı
-Doktor
-Suç
-Aşçı
-Spor
-Politika

   Meslek türlerinde yükselerek daha çok para kazanabiliyorsunuz. Mesela askerlik mesleğinde en azla orgenaral,spor da ünlü bir atlet olup daha çok para kazanabiliyorsunuz. Kazandığınız paralarla Sim karekterlerinizin yaşam lüksünü arttırabilir,keyfinize göre bir ev oluşturabilir, karekterlerinize yeni yetenekler kazandırabilirsiniz.
   2. oyundan sonra epey yeni özellikler getirilmiş. Örneğin oyunda Sim'lerinizi alışverişe,işe,tiyatroya vs. giderken ekranda loading ekranı gelmiyor Sim'inizin oraya gönderdiğiniz yere giderken yol boyunca takip edebiliyorsunuz ve vakit kaybını önlemiş oluyorsunuz.
   Sim'lerinizin kariyerlerindeki hedeflerini onları oluştururken belirleyebiliyorsunuz. Mesela bir Sim'inizin kariyer hedefini Gizli ajanlık yaparken bir diğerini usta aşçı olarak koyabiliyorsunuz. Eğer Sim'lerinizin kariyer hedeflerini gerçekleştirmesini sağlarsanız epey fazla mutluluk puanı kazanıyorsunuz. Mutluluk puanı:
   Simlerin kendileri için koyduğu küçük hedefleri yaparak mutluluk puanı kazanabilirsiniz. Mesela Sim'iniz yemek pişirmesini öğrenmek istediğinde bunu gerçekleştirmesini sağlarsanız Sim'inize mutluluk puanı kazandırırsınız. Bu mutluluk puanları ile Sim'lerinize farklı özellikler alabilirsiniz.


   Oyunda birçok aktivite var; Parklar,havuzlar,partiler... Ama bunları gerçekleştirmesi zor. Sim'leriniz iş dönüşünde çok yorgun oluyor onların diğer ihtiyaçlarını giderene kadar gün bitiyor uyumak zorunda kalıyorlar. Bu yüzden oyunun ilk başlarında sadece para kazanmaya çalışıyorsunuz. Para kazandıktan Sim'lerinizi isterseniz işe göndermiyor farklı aktiviteler yapabiliyorsunuz.


    Oyunda Sim'lerinizin karşınına yeteneklerine göre farklı fırsatlar çıkabiliyor bu fırsatları değerlendirerek daha fazla para kazanabilirsiniz.
   Sims 3'te çok fazla detay var daha uzun bir yazı yazıp sizi sıkmak istemem bu yazdıklarım oyunun küçük bir bölümü oyunun tamamını görmek için denemelisiniz.

   Sims 3 için pek çok eklenti paketi var onların arasında benim beğendiğim bir kaç tanesi:


  1. Sims 3 Generations: Hayatın her yaşını yaşayabileceğiniz bir paket.
  2. Sims 3 Late Night: Sim'lerinizi artık ünlü yapabilirsiniz.
  3. Sims 3 Ambitions: Sim'lerinizin iş'lerine gidip onları ordada izleyebileceğiniz paket.
  4. Sims 3 University Life: Sim karekterlerinize üniversite hayatını yaşatacağınız paket.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Deneyimli Oyuncu'nun Blogu © 2013. All Rights Reserved | Powered by-Blogger

-