6 Şubat 2014 Perşembe

Moba Yeni Bakış Açısı: Smite

mücahit coşkun | 13:38
   Klasik Moba oyunlarında sıkıldınız mı? Üçüncü gözden oynanan oyunları sever misiniz? Mitolojiye meraklı mısınız? O zaman Smite tam size göre…
   Moba, çevrimiçi çok oyunculu savaş bir gerçek zamanlı strateji savaş video oyunu türüdür. Genellikle beş kişiden oluşan iki farklı takımın üç ana yoldan oluşan bir harita üzerinde karşı takımın enerji kaynağını yok etmeyi amaçlar.




   Smite, birbirinden farklı haritaları vardır fakat genel olarak 3 koridordan oluşan haritada oynanmaktadır. Koridorlar boyunca 2 tane kule (Tower), 1 tanede Phonix adı verilen inhibitör vardır. En sonda ise 3 yolun birleşiminde Nexus adı verilen bir Boss türü bir kule vardır. Oyunun amacı Tower ve Phonix aşıp Nexus yıkmaktır. Smite diğer Moba’lardan ayıran özellik Tps (Three Person Shoot) (Üçüncü Kişi Bakış Açısı) özelliğinde olmasıdır.
   Ayrıca koridorlar dışında oyunda Jungle vardır. Jungle, koridorları birbirinden ayıran ve tarafsız olarak yaratıkların bulunduğu bölgelerdir. Jungle’dakı yaratıklarda buff denilen karakteriniz özellik veren büyüler vardır. Jungle keserek bunlara sahip olabilirsiniz. Bunlar;
Turuncular: Karakterinize hız verir.
Sarı: Karakterinizin Exp (tecrübe puanı) kazanmasını sağlar.
Mavi: Mana yenilenmesiniz arttırır ve Skill (yetenek) süresini kısaltır.
Fire Giant: Oyundaki en büyük Boss’tur ve size saldırı hızı, büyü hasarı, zırh vs özellikler verir.
Gold Fury: Oyundaki en büyük ikinci Boss’tur ve size büyük miktarda altın verir.


   Karakterlerini merak mı ettiniz? Oyunda oynadığınız karakterler aslında Yunan mitoloji tanrılarıdır. Evet; Zeus, Thor, Apollo ve ismini bilmediğimiz bir sürü tanrı vardır. Her tanrını kendine özgü yetenekleri var. Bu yetenekler mitoloji karakterler ile aynı özelliklerde ayrıca…
Oyunda level ve item sistemi vardır. Karşı tarafın küçük yaratıklarını öldürerek para ve exp kazanırsınız. Level atladıkça yeteneklerinizi güçlendirirsizini ve item alarak karakterinizin saldırı, savunma vb. özelliklerini güçlendirirsiniz.
   Ayrıca karakterlerin kendi sınıflar da mevcuttur. Bunlar;
Mage: Yetenkleri ile fazla hasar veren ve normal saldırısı, zırhı az olan karakterlerdir. Örnek olarak “Ra” verilebilir.
Hunter: Uzaktan normal vuruş ile yüksek hasar verebilen karakterlerdir. Örnek olarak “Neith” verilebilir.
Assasin: Yakından yüksek hasar vuran ve gizlilik özelliği bulunan karakterlerdir. Örnek olarak “Loki” verilebilir.
Tank: Canı, zırhı yüksek fakat düz ve büyüsel hasar bakımından zayıf olan karakterlerdir. Örnek olarak “Ymir” verilebilir.
Warrior: Ön saflarda savaşan ve hasar ve zırh değeri bakımdan eşit özellikte olan karakterlerdir. Örnek olarak “Thor” verilebilir.
Moba ve Tps türünü seviyorsanız ve mitoloji aşığı iseniz bu oyun tam sizlik. Arkadaşlarınız ile oynarak daha da zevk alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Deneyimli Oyuncu'nun Blogu © 2013. All Rights Reserved | Powered by-Blogger

-