23 Şubat 2014 Pazar

Orta Çagın Uygarlıgı Senin Elinde: Banished

mücahit coşkun | 12:27

   Age of Empires oynayan vardır hatta kücüklügü Age of Empires gibi strateji oyunlarıyla gecen bolca oyuncu olduguna eminim.
Ne kadar alakasız olsada banished oynadıgınızda ilk Aoe oynadıgınız gibi hislere kapılıcaksınız her yer sizin istediginiz gibi inşa edebilirsiniz.
   Menü sade ve ingilizce bilmeyen bir insanın anlayabilecegi şekilde dizayn edilmiş yeni bi oyun başlatabilir.Eski oyunlarınıza devam edebilir.Oyunu öğrenmek için öğretici moduyla başlayabilir.Hatta ilerledikçe başarımları açabilirsiniz.



  Oyun Hakkında Tüyolar

   Banished her ne kadar basit görünsede oyun kolayda bile zor enazından benim gibi bekleyemeyip hemen sehrin gelisimini görmek isteyenler için basladıgınız gıbı ticaret hanı ve han yaparsanız kıs geldiginde donarak ölen insanları zevkle izlersiniz.
Basta halkın saglıgına önem verin yiyeceklerini sularını karşılayın kış gelmedende bir oduncu yapın ki evlerini ısıtabilsinler ama dikkat edin 2 farklı oduncu var. Biri evlere odun götürüp insanların soğuktan korunmasına yardım eden, diğeri tahta kesip hammadeye çeviren bunu inşaat için kullanıyoruz

   Dikkat etmek gereken küçük bir ayrıntı daha var herşeyinizi toplayıp kurmuşsunuz artık zorlanmam stoklarım tamamen dolu derken bir felaket gelir elde avucta hicbirşey kalmaz gene olan halka olur.Her zaman daha fazlasını stoklayın önleminizi de önceden alın.

   Dahada önemli bir şey var.Eger insanları sürekli aynı yiyeceklerle beslerseniz bi süre sonra hastalanıp ölücekler etinide verin suyunuda içkisinide patates kızartmasınıda en önemlisi patates kızartması çünkü(!)

   Eger yeterince büyüdüyseniz ve ticaretinizi agınızı kurduysanız bi önerim daha var.Demirciye önem verin ve ihtiyacınızdan fazla demir aletler üretin fazlasını takaslayıp hammadde ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

   Oyunda binalarınıza yükseltme yapamıyorsunuz ama yetenek agacı gibi bir sorunuzda yok istedigibiz binayı istediginiz zaman yapabilirsiniz.



   Bu oyun içi menü burda yapabileceğiniz binalarınızı yıkabilirsiniz. Yeni binalar kurabilirsiniz yada hammaddeyi toplamadan agacları ve tasları yokedebilirsiniz.

1-Bu oyundaki nerde ne var yada gidişatı görebilmeniz için yapılmış.
2-Burdan oyunun içi hızı arttırabilirsiniz.
Gerisini anlatmıyorum.kendiniz keşfederseniz daha çok eğlenebilirsiniz.

   Oyuna Steamdan ulaşabilirsiniz.Buraya tıklayarakta oyunun yapımcılarının sitesine.
Steamda oyun için bir atölye çıkarsa çok güzel olabilir.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Deneyimli Oyuncu'nun Blogu © 2013. All Rights Reserved | Powered by-Blogger

-