17 Şubat 2014 Pazartesi

Hayal Gücünüzle Sınırlı Bir Oyun: Rust

mücahit coşkun | 08:32
   Herkes Minecraft duymuş veya oynamıştır. Malzeme toplayıp hayal gücünüzle evler, binalar vb. yapılar yaparsınız. Avlanır ve hayatta kalmaya çalışırsınız. Minecraft'ta yapabilecekleriniz sadece hayal gücünüz ile sınırlıdır.
Peki ya Warz'ı duydunuz mu? Etrafta malzeme toplar ve zombiler ile çatışırsınız. Ayrıca diğer oyuncular ile dost olarak zombilerle beraber savaşırsınız veya düşman olur ve birbiriniz ile savaşırsınız.
Peki ya bu iki oyun bir araya gelse nasıl bir oyun çıkar hiç düşündünüz mü? İşte bu iki oyunun birleşmesinde Rust ortaya çıkıyor.


   Oyun bir açık dünya oyunu ve çevrede odun, metal ve diğer madenleri toplayak eşyalar üretiyoruz. Ayrıca avlanarak yiyecek ve hayvansal ürünler de gerekiyor. Direkt avlanmanıza de gerek yok aslında... Çevredeki binaları araştırarak bazı gerekli malzemeleri bulabiliyorsunuz. Ama dikkatli olmak gerekiyor çünkü çevrede dolaşırken zombiler ve vahşi hayvanlar da sizlere saldırabilir. Size saldırdığı zaman kanamanız oluşabiliyor ve can değeriniz saniye boyunca azalmaya başlıyor. Bunu sargı bezleri sarıp durdurabiliyorsunuz. Ayrıca bina bulanan kısımlara yerleşemiyoruz çünkü bu bölgeler radyasyon bulunduruyor ve çok uzun süre kalırsak can değerimiz azalmaya başlıyor. Tabii ki radyasyondan da korunmanın yolları var. Radyasyon kıyafetleri üretebilir veya çevreyi araştırarak bulabilirsiniz. Ayrıca vücudunuzda fazla radyasyon birikirse radyasyon hapları ile bu değeri aşağıya düşürebilirsiniz.


   Oyunda yaratıklardan ve diğer oyunculardan korunmak istiyorsanız metaller ile ateşli silahlar yapabilir ve patlayıcılardan bomba da yapabilirsinz. Ya da bu eşyaları çevrelerden bularak kendinizi koruyabilirsiniz. Oyunda ayrıca yakın dövüş eşyaları da var. Metallerden ve taşlardan baltalar yapabilir, balta ile kendinizi koruyarak savaşabilirsiniz.
Oyunda barınağa mı ihtiyacınız var? O zaman topladığınız odunlar ile küçük barınaklar yapabilirsiniz ama siz daha büyük bir yer istiyorsanız o başka. O zaman odunlarınız işleyerek kalas haline getirmeniz gerekir. Bu kalaslar ile duvar, zemin, kirişler, pencere ve kapı açıklıkları, kapı vb eşyalar yaparak kendi binanızı istediğiniz şekilde tasarlayabilirsiniz.


   Bu oyunda da gerçek hayattaki gibi her şeyi bilerek başlamıyoruz. Yeni eşya yapımını öğrenmenin 2 yolu var. Birincisi etraftan ve zombilerden eşya yapım kağıtı bularak bunu okuyup öğrenmek (kolay olan yol), diğeri ise zombilereden düşen öğrenme kiti bulup ters mühendislik yapmak. Ters mühendislik ne diye sorarsanız; yapılmış bir eşyayı açarak nasıl yapıldığını öğrenmektir. Bu şekilde yeni eşya yapımları öğrenebilirsiniz.
Minecraft ve Warz oynayıp iki oyunu da beğendiyseniz bu oyunu kesinlikle beğeneceksiniz. Oyun şu anda alpha sürümünde olmasına karşın oyundan büyük zevkler alabiliriniz. Zamanınızı ayırarak bu oyunu oynamanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Deneyimli Oyuncu'nun Blogu © 2013. All Rights Reserved | Powered by-Blogger

-