1 Şubat 2014 Cumartesi

FPS Ortaçağ Rpg: Kingdom Come: Deliverance

mücahit coşkun | 08:05
   Daha önce Kingdom Come: Deliverance oyununu kısaca duyurmuştuk. Belli ki Kickstarterdan epey bir destek alıp işleri epey büyütmüşler. 2014'de yayınladıkları videoyu yazının altında bulabilirsiniz. Bu yazıda videodan izlenimlerimle oyun hakkında birkaç düşüncemi paylaşmak istiyorum

Başlangıç

   Videonun başlarında bir sivil olarak köylerde dolaştığımızı, hırsızlık yaptığımızı, avlandığımızı görüyoruz. Sanırım Mount and Blade serisindeki gibi sıfırdan bir başlangıç bizleri bekliyor. Bu sefer biraz daha farklı. Birinci kişi kamerasından oynuyoruz. Oyunun gerçekçi grafikleri ayrı bir zevk katacak gibi görünüyor. Umarım Mount And Blade serisinde ki serbestliği bu oyunda da görebiliriz. Oyun Açık-dünya olacak.


Hikayesiz Olur mu?

   Aslında oluyor gibi. Mount and Blade serisinde o kadar serbesttik ki resmen yapımcılar bizi oyuna atıp kaçmış gibiydi. Mount and Blade'in hikayesi olmamasına rağmen kategorisinde ki en iyi oyunlardan biri oldu (ya hikayesi olsaydı...). Sanırım Kingdome Come: Deliverance'ın yapımcıları Mount and Blade'in bu açığını görüp bir de hikaye katalım demişler. Oyunun hikayesi hakkında bir fikrim yok ama videoda hikayeden bahsediliyor.

Ortaçağda Savaş

   Oyunu yoğunluk noktası aslında bu. Savaş. Savaş alanları o kadar büyük ki videoyu izlerken bile savaşın içinde hissedebilirsiniz kendinizi. Birinci kişi kamerasından oynamak gerçekçilik açısından epey bir şey katıyor oyuna (aslında FPS oyunları hiç iyi oynayamam). Yoğunluk savaş olunca daha fazla kan akıtmak için kullanılacak silah sayısıda epey artıyor. 

  
    Kullanılabilinecek silah sayısı arttıkça savaşların gerçekçiliği de artıyor. Oyun Avrupa ortaçağında geçtiği için oyunda Avrupa da bulunan silahlar bulunuyor. Tamamen gerçekçi bir ortam. Videonun sonunda ki bir cümle biraz gülümsetmişti beni 'Ejderhalar yok'. Bu cümle ile oyunda fantastik bir unsur olmadığına bir daha vurgu yapılıyor.

Son Cümleler

   Ben orta çağ konulu oyunları,filmleri vs. Çok severim. İster fantastik olsun isterse gerçekçi benim için pek fark etmez. Bu oyunu görür görmez 'bunu kaçıramam' dedim. Oyunda çok fazla ayrıntı olacağını düşünüyorum şuan kickstarter da 500 bin dolardan fazla para toplanmış. Ne kadar fazla para toplanırsa o kadar çok özellik ekleniceğinden bahsediyorlar. Umarım yeterince bağış toplanır ve bu harika oyunla bizleri buluştururlar.

İşte o video:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Deneyimli Oyuncu'nun Blogu © 2013. All Rights Reserved | Powered by-Blogger

-