19 Ocak 2014 Pazar

The Elder Scrolls V : Skyrim'den Göndermeler

mücahit coşkun | 07:49
   Bethasda şirketinin devasa oyunu The Elder Scrolls V: Skyrim de bazı oyun ve efsanelere göndermeler yapılmış. Bu göndermelerden bazılarını sizlerle paylaşacağım.











Kral Arthur Efsanesine Gönderme


Bir çok kişi Kral Arthur efsanesini Duymuştur. Kayaya saplanan bir kılıç ve o kılıcı çıkartabilen tek kişi Arthur. Skyrim oyununda da bir kılıcın kayaya saplanmış şekilde olduğunu üst resimden görebilirsiniz. Skyrim'in her yerinde ufak ufak göndermeler var gibi...

Romeo Ve Juliet'e Gönderme


Efsane aşıklar Romeo ve Juliet'e göndermeyi de eksik etmemiş Bethesda şirketi. 2 ceset ve ortada bir bıçak... Kemikler Romeo'yu ölü kadın ise Juliet'i andırıyor sanki değil mi ?

Minecraft Yapımcısına Gönderme


Oyunda başka oyunlara da göndermeler olduğunu söylemiştim bunlardan biri Minecraft oyunu. Minecraft oyununun yapımcısı olan Markus Persson'un kullanıcı adı 'Notch'dur. Oyunda da Notched isimi bir kazma bulunmaktadır. Minecraft severleri gülüdürecek bir gönderme.

Pacman Göndermesi


Oyunda her bir peynir dilimi gördüğümde zaten direk aklıma efsane Pacman geliyordu. Bunu da görünce epey bir gülmüştüm. Pacman bu sefer sarımsakların peşinden gidiyor.


   Hayatımda gördüğüm en detaylı oyunlardan biri The Elder Scrolls V: Skyrim. Oyunu haftalarca oynamış olmama rağmen hala haritanın tamamını keşfedemedim. Zaten oyun da görevlerin sonu gelmiyor. 1 yıl sıkılmadan bu oyunu oynayabilirsiniz. Bol içerikli zevkli bir oyun. Oyunçeviri ekibi tarafından türkçe yaması çıkarılmıştır.

5 yorum:

  1. MineCraft yapımcısıyla aynı firma mı yapmış acaba Skyrim'i?

    YanıtlaSil
  2. Hayır. Minecraft Mojang tarafından. Skyrim ise Bethesda tarafından yapılmıştır.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kral Arthur efsanesinin devamı olan easter egg

      http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Easter_Eggs_(Skyrim)?file=Arthur.jpg


      excalibur hakkında iki ayrı efsane bulunur. ilkinde robert de boro'un merlin adlı şiirinde 'sword in the stone' olarak geçer, kral arthur kılıcı saplandığı taştan çekip çıkarır ve bu sayede gücünü ve hakimiyetini ispatlar. sir thomas malory'nin kaleme aldığı kral arthur efsanesine göre ise kral arthur kral pellinore'la dövüşürken kılıcı kırılır, gölün hanımı tarafından kral arthur'a başka bir kılıç, yani excalibur verilir. kral arthur'un ölümüyle sir bedivere kılıcı göle atmış, gölden yükselen bir el de kılıcı kaparak kaybolmuştur. kral arthur'un büyülü güçlere sahip kılıcı excalibur büyük britanya'nın haklı egemenligiyle de ilişkilendirilir. bu iki kılıç kimi yerde aynı kılıç olarak geçse de bazı kaynaklarda birbirinden farklı olduğu söylenir. söylencelere göre bu kılıç, yeryüzüne düşen bir meteorun madeninden yapılmıştır ve çekilir çekilmez otuz meşale yakılmış gibi düşmanların gözünü kamaştırması, güçlü kını sayesinde sahibinin ölümcül yaralar almasını önlemesi ve yaralanan yerin kanamaması gibi özellikleri vardır.

      Sil
    2. Bilgilendirmeleriniz için teşekkürler

      Sil

Deneyimli Oyuncu'nun Blogu © 2013. All Rights Reserved | Powered by-Blogger

-