6 Ocak 2014 Pazartesi

Oyun Dışı İnceleme: Minecraft

mücahit coşkun | 08:15
   Oyun dışı inceleme nedir?: Oyunların gelişim süreçlerini, ilginç yapımcı açıklamalarını, oyuncuların oyuna verdikleri tepkileri sizlerle paylaşan yazı serisidir.

   Minecraft oyunu 2009 yılının mayıs ayında sadece 1 haftalık bir çalışma ile halka açıldı. Oyunu tek başına Markus Persson yazmıştı. Oyun yayınlandıktan 1 hafta sonra çevrimiçi olarak oyunculara sunuldu. 2010 yılının başlarına doğru Markus Persson Mojang şirketini kurdu ve birkaç çalışanı işe aldı. 2010 yılının sonuna doğru oyun 3 milyondan fazla sattı. PC-PS-XBOX-Mobil gibi platformlar için çıkartıldı. Oyuna 32 milyondan fazla oyuncu kayıt olmuş ve 6 milyondan fazla kişide oyunu satın almıştır.

   Oyunun yapımcısı bazı ilginç açıklamalar yapmıştır. Oyunu tasarlarken Dwarf Fortess, Dungeon Keeper gibi oyunlardan esinlendiğini söylemiştir. Bir başka ilginç açıklaması ise oyunu korsan olarak oynayabilirsiniz eğer beğenirseniz lütfen oyunu satın alın demesidir.


   Oyun çıktığı günden beri oyuncusu hiç eksik olmamıştır. Oyunda ki özgürlük birçok oyuncu tarafından iyi karşılanmış, sınırsız haritası ile oyuncular oyuna bağlanmışıtr. Karelerden oluşan bir dünyada istediğiniz gibi dolaşıp, istediğiniz yapıyı inşa edebileceğiniz çevrimiçi olarak arkadaşlarınız ile beraber zevkle oynayabileceğiniz bu oyun hakkında incelememiz için tıklayın.
 

2 yorum:

  1. "oyunu korsan olarak oynayabilirsiniz eğer beğenirseniz lütfen oyunu satın alın demesidir." bu laf zaten beni bitirdi başka hiç kimseden duymadım ben böyle birşey.Sonuna kadar hakediyor !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Twitter üzerinde bir oyuncunun korsan oynamak istemesini söylemesinin üzerinin böyle bir açıklama yapmıştır yorumunuz için teşekkürler

      Sil

Deneyimli Oyuncu'nun Blogu © 2013. All Rights Reserved | Powered by-Blogger

-