7 Ocak 2014 Salı

Müzik'te Önemli

mücahit coşkun | 08:43
   Bir oyunu oynarken sadece grafiğine veya oynanışına mı  bakıyoruz? Bunun yanında müziklerin de önemi aslında büyük. Tabii bazımız bunu fark etmez, bazen oyunun heyecanına kapılıp fark etmeyiz, bazen sesi kapatıyoruz aslında kritik noktalarda müziğin önemini fark etmek oyundan zevk almakla bütünleşir. Mesela hangimiz GTA'da radyolarda çalan o müzikleri hatırlayıp kendi içimizde bir nostalji yaşamadık? Ben Mass Effect serisinin son oyununda,'Earth' adlı müzik beni gayet duygulandırmış,o an o ruh haline sokmuştu.Bu gibi örnekleri daha sıralayabiliriz.




   Hatta artık bu oyun müzikleri profesyonel grup ve bandolar tarafından besteleniyorlar .Mesela Medal Of Honor'ın Linkin Park'tan Castle of Glass. Mass Effect ve Dragon Age'in orkestra müzikleri ve hatta
bazı oyunlarda kilise ve ortadoğu müzikleride kullanılır.Bunlar tabii yeni örneklerden,birde unutulmaz o Mario teması yada bir Pacman.


   Artık her yıl oyun ödüllerinde müziklerede ödül veriliyor. Neredeyse her oyun bu ödülü alabilmek için yarışıyor.Çünkü bu yeni kategori bir fark yaratıyor, diğer oyunlardan ayırıyor. Bu makalemizin
altına size önerebileceğimiz bir kaç müzik ve şarkı örnekleri olacak. Sizin favorilerinizide duymak isteriz! Yorum kısmında belirtebilirsiniz.

Mass Effect-Earth
Linkin Park-Castle of Glass
Pacman
Mario-Orkestra
Dovahkiin
Runescape-Lumbridge theme
Dragon Age-Lelianna's song (Size kişisel önerim)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Deneyimli Oyuncu'nun Blogu © 2013. All Rights Reserved | Powered by-Blogger

-