13 Ocak 2014 Pazartesi

Filmi Yapılan Oyunlar

mücahit coşkun | 10:37
   Bazı oyunları bitirdiğimde "Vay be bu oyundan güzel film olurdu" demişliğim var. Belki sizde söylemişsinizdir bu cümleyi. Bazen oyunu bitirdikten sonra oyunun filmini öğrenip şaşırdığım zamanlarda oldu. Bu yazımda yönetmenlerin senaryo bulamamasında mı, yoksa oyunu çok beğendiğinden mi çektiği bilinmeyen filmlerden birkaçından bahsetmek istiyorum.





Max Payne

Acı dolu bir hayata sahip olan polis Max Payne'i 2001 yılından beri çıkan 3 oyunda yönetmiştik. Oyunun çok tuttuğunu gören 20th Century Fox 2003 yılında oyunu filme uyarlamak için haklarını satın aldı. 2008 yılında başrollerde Mark Walhber ve Mila kunis'in oynadığı film izleyicilerle buluştu. Film epey sönük kaldı. İyi bir Max Payne hayranı olmama rağmen filmin çıktığını 2011 de öğrendim. Film pek oyunu kadar etkili olduğunu söyleyemem eğer Max Payne hayranı iseniz izleyebilirsiniz.


Tomb Raider

Kitapları, dergileri, oyunları,filmleri yapılan kısaca bir efsane denebilir. Konumuz 'Filmi Yapılan Oyunlar' olduğundan film ile oyunu hakkında fikirlerimi sizlerle paylaşacağım. Tomb Raider efsanesi 1996 yılında doğdu. Lara Croft'un maceraları birçok oyun sever tarafından çok beğenildi. Günümüze kadar 10 oyunu çıkarıldı ve Başrolde Angelina Jolie oynayan 2 de filmi. Usta ve güzel bir oyuncunun başrolde olmasına rağmen bu filmlerinde pek tuttuğu söylenemez.


Prince Of Persia

Yine bir efsane. İlk olarak 1989'da Jordan Mechner tarafından Motion Capture teknolojisinin ilkeli sayılabilinecek bir teknik ile oluşturulmuştur. Oyunun kodlamasını Jordan Mechner yapmış, oyundaki karakteri kardeşi canlandırmış ve müzikleride babası tarafından yapılmıştır. 2003 yılında Ubisoft oyunun telif haklarını alıp seriyi sürdürmüştür. Birkaç oyunu çok beğenerek oynamışımdır. Filmi duyurulunca epey heyecanlanmıştım ve film 2008 yılında çıkar çıkmaz gitmiştim. Filmin oyunun senaryosunda biraz farklı ilerlediğini fark ettiğimde hayal kırıklığını uğramıştım. Yinede izlenebilinecek, epey emek harcanmış bir film. Prince Of Persia oyunları ile aranız iyi ise filmini de izlemelisiniz.


Resident Evil

Capcom firması tarafından 1996 yılında ilk oyunu çıkmıştır. Hem oyunları hem de filmleri çok başarılı olmuştur. Belkide bu yazım içerisinde ki en başarılı uyarlamadır. Benimde film serisinin hayranı olduğum Başrolde Milla Jojovic olan ve birçok ünlü oyunculara filmlerde yer verilen başarılı bir seri olmuştur. Aksiyon ve gerilim severseniz hem oyunları hemde filmlerini denemelisiniz.



   Tabiki sadece bu oyunlar değil daha burada paylaşamadığım bir çok filmi yapılmış oyun var. Ben sadece izlediklerim hakkında film içinden bilgi vermeden görüşlerimi paylaştım. 
   Genel olarak yazıya bakarsak oyundan yapılan filmlerin pekte başarılı olamadığını görürüz. Umarım daha başarılı filmleri görebiliriz.

Çıkması İhtimal Olan Birkaç Film

   Çıkan filmlerin yanında çıkacağı söylenen bazı filmler de var. Bir aralar The Sims oyununun film uyarlaması olacağı söyleniyordu. Gerçekten çok merak uyandırıcı bir proje olurdu The Sims filmi. Başka bir söylenti ise Assasin's Creed oyunu için uzun metrajlı bir film yapılacağıydı. Aslında hala söylenti duruyor tahminen filmin 2015 yılında çıkacağı söyleniyor. Aslında daha önceden kısa metrajlı bir animasyon filmi çıkartılmıştı oyun için. Uzun bir film benim epey ilgimi çekerdi. Yazıyı okuduğunuz için teşekkürler.


2 yorum:

  1. Assasian creed in filmi olsdaydı keşke

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında Assasins Creed 2 oyunu için hazırlanan 40 dakikalık bir film var. Assasins creed lineage. Bir de Ezio Auditore da firenze'nin hayatının sonunu anlatan animasyon var Assasins creed embers. Ama uzun metrajlı bir film çıkartılmadı

      Sil

Deneyimli Oyuncu'nun Blogu © 2013. All Rights Reserved | Powered by-Blogger

-