30 Aralık 2013 Pazartesi

Stronghold Kingdoms

mücahit coşkun | 09:13
   2010 yılında Stronghold serisinin Online versiyonu olarak piyasaya çıktı. Fakat benim yeni deneme fırsatım oldu. Oyundan bazı izlenimlerimi size aktarmaya çalışacağım...

   Öncelikle oyunun Türkiye sunucusu mevcut oyuna Türkiye haritası üzerinde istediğiniz bir şehirde köy kurarak başlıyorsunuz. Tabi ki 1 şehri seçtiniz diye sürekli orada kalmak zorunda değilsiniz istediğiniz şehirlere saldırı düzenleyebilir, boş araziler satın alarak köy kurabilirsiniz.


   Öncelikle bu oyunu Traivan gibi Browser tabanlı oyunlardan ayıran bazı özellikler var. Bu oyunda herşey hareketsiz değil. Köyünüzü izlerken köylülerin çalışmalarını izleyebilir, saldırı ve savunmalarda askerlerinizin konumlarını belirleyebilirsiniz.
   Köyünüzü büyütebilmeniz için taş ocağı, oduncu kampı, demir ocağı gibi binalar inşaa etmelisiniz. Daha iyi verim alabilmek için araştırma menüsünden araştırmalar yapmalısınız. Köyünüzü güçlendirirken köylülerin moraline de dikkat etmelisiniz. Morali yüksek tutmak için köylülere daha fazla erzak verebilir,vergiyi azaltabilir veya eğlence binaları kurabilirsiniz.


   Oyunda güçlü olmak sadece hammadde ve askeri güç ile olmuyor onur puanı da gerekli. Onur puanınız ne kadar yüksek olursa o kadar çok mertebe atlarsınız. Mertebe atladıkça yeni binaları, askerleri ,araştırmaları açabilirsiniz. Onurunuzu yükseltmeniz için köyünüze kutsal evler inşa edebilir, etrafı dekore edebilir, köydeki adaleti sağlayabilir veya sanat araştırmaları yapabilirsiniz.
   Oyunda diğer bu tür oyunlarda rastlamadığım bir sistem ile karşılaştım. Oyunda Pariş adlı bir birim var yani bir başkentin etrafın köylerin bir araya gelmesi. Başkentin sahibi Parişteki vergi oranını belirleyebiliyor. Her oyuncu oyuna başlarken bir Parişte başlıyor. Sanırım kapitalizm'i biraz ön planda tutmak istemişler.


   Oyunun en çok ilgimi çeken kısmını sona saklamak istedim. Oyunda istediğiniz gibi bir kale inşa edip savunmanızı kale etrafında istediğiniz gibi konuşlandırabiliyorsunuz. Saldırı zamanlarında savaşı takip edebiliyorsunuz.
   Bu tür oyunları sevenler, Browser oyunları ile arasında epey bir fark olan bu oyundan epey zevk alıcaklardır. İyi oyunlar.

2 yorum:

  1. kardeşim single oynanılabılıyormu ve yaratıcılık modu var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır bu oyun Stronghold serisi için Online çıkartılmıştır. Eğer singleplayer oynamak istiyorsanız Stronghold serisinden bir oyun oynamalısınız.

      Sil

Deneyimli Oyuncu'nun Blogu © 2013. All Rights Reserved | Powered by-Blogger

-