27 Kasım 2013 Çarşamba

Anno 1404

mücahit coşkun | 09:41
   Ben tam bir strateji oyunu bağımlısıyım. Şimidye kadar 10'larca strateji oyununda yıllarımı geçirmişimdir. Anno serisini benim biraz geç keşfetmem bana garip geldi. Bir strateji oyunun meraklısının mutlaka oynaması gereken serilerden biri. Bu yazımda seriden Anno 1404 oyunundan izlenimlerimi paylaşacağım.

   Oyunda birçok adadan oluşan büyük bir haritada başlıyorsunuz. Her adanın kendine has kırsal alanları,bitkileri, doğası var. Amaç adalarda şehirler kurup halkın ihtiyaçlarını gidererek daha fazla zenginleşip büyümek.


   Oyuna yarı strateji yarı inşaat simulasyonu denebilir. Her adanın farklı özellikleri olduğunu söylemiştim. Her adada farklı ürünler bulunuyor ve her ürüne ihtiyacınız oluyor. Örneğin bir adada şehir kuruyorsunuz, evler kurdukça vatandaşlarınız çoğalıyor. Vatandaşlarınız kendiliğinden seviye atlıyor ve farklı ihtiyaçları doğuyor. İlk seviyedeyken sadece yemek istiyorlar, onlar için tarlalar kurmanız gerekiyor. İkinci seviyeye geçtiklerinde din ihtiyaçları oluyor, dinlerine göre kilise ve cami gibi ibadethaneler inşaa ediyorsunuz. Üçüncü seviyeye geçtiğinizde baharat ihtiyacı oluyor ama baharat bulmak için başka bir adada şehir kurmanız gerekiyor. Böyle bir zincirleme macera devam ediyor.


   İnsanlar gayet canlı gözüküyor balık tutan insanlar, yürüyenler, iş yapanları gözlemleyebiliryorsunuz. Şehrinizi gelebilecek kara ve deniz saldırılarından korumalısınız. Her ne kadar detaylı bir oyun olsa da savaşlara pek önem verilmemiş. Age of Empires veya Empire Total War serilerinde savaşlardan aldığınız zevki bu oyundan alamayabilirsiniz.
  Oyunun grafikleri,bina tasarımları çok güzel. Bir strateji oyuncusu olarak strateji oyunlarında grafikleri pek önemsemem. Detaylara ve oynanabilinirliğe bakarım. Ama bu oyunda grafikler oyuna ayrı bir estetik ve oynama zevki katmış. Oyun birçok oyun sitesinden epey yüksek puanlar aldı denenebilinecek zevkli bir oyun.

Not: Oyunu 2 saat oynadıktan sonra oyun size biraz ara vermenizi söyleyen bir uyarı veriyor ve otomatik kaydediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Deneyimli Oyuncu'nun Blogu © 2013. All Rights Reserved | Powered by-Blogger

-