4 Eylül 2013 Çarşamba

Mobil Oyun İnceleme : Real Racing 3 İnceleme/Oynanış Videosu

mücahit coşkun | 05:21
   Real Racing 3 adındaki mobil oyun 28 Şubat 2013 tarihinde piyasa sürülmüştür. Android, iOS, Nvidia Shield ve BlackBerry 10 platformlarında oynanabilinmektedir. Uygulama ücretsizdir. Firemonkeys Studios tarafından geliştirilip, Electronic Arts tarafından piyasaya sürülmüştür.
   Oyun, 17 tane ana seriden oluşmuştur. Her bir seri de farklı tipte bir sürü yarıştan oluşmaktadır. Serilerin tamamlanması için serideki tüm yarışlarda birinci olmak gerekir. Daha üst serilere geçtikçe daha hızlı ve daha gelişmiş arabalar alınabilmektedir.

  Oyunda iki para birimi vardır: Para ve altın. Parayla araba alma, tamir etme, bakım yapma ve arabayı geliştirme işlerini yapabilirsiniz. Parayı her yarışta kazanabilirsiniz. Ne kadar başarılı bir yarış olursa o kadar fazla para kazanırsınız. Ayrıca serilerin her %25 lik kısımlarını bitirdikçe para kazanırsınız. Altın ise daha üst seviye arabaların alınmasında ve arabayı geliştirirken lazım olmaktadır. Serilerin her %25 lik kısımlarını bitirdikçe ve sürücü seviyesi atladıkça bir miktar altın kazanırsınız.

  Arabayı kullanırkenki kontroller kolaydır. Hatta ayarlarda 7 çeşit kontrol tipi vardır. Dilediğinizi seçebilirsiniz. Ayrıca oyuna ilk başladığınızda yol tutuşu ve frenlerde otomatikman yardımcı olan ayarlar mevcuttur. Ancak ileride kontrollere alışınca ve ustalaşınca daha iyi yarışmak için bu ayarları kapalı duruma getirirseniz daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

  TSM, Firemonkeys Studios tarafından geliştirilmiş çoklu oyuncu konseptidir. Bu konsept sayesinde oyuncuların aynı anda yarışıyor olmasına gerek kalmamaktadır. TSM sayesinde oyuncuların sürüş stili kaydedilip, başka bir zaman yarışan oyuncunun oyununda o sırada yarışıyormuş gibi gösterilir. Bu sayede oyuncular hayali yarışmacılarla yarışmak yerine her daim gerçek oyuncularla yarışmış olur.

   Oyun ilk çıktığında büyük yankı uyandırmıştır. Sebebi ise Mint 3 oyun motoru kullanılan oyundaki grafiklerin neredeyse konsol kalitesinde olmasıdır. Halen birçok kişi tarafından en gelişmiş mobil oyun grafiklerinden birisine sahip olduğu söylenmektedir. Ancak grafikleri tam anlamıyla görmek için yüksek donanımlı bir cihazda oynanması tavsiye olunur. Çünkü iPhone 4 gibi biraz eski cihazlarda performans düşmesin diye anti aliasing ve dikiz aynasındaki yansıma gibi özellikler kısılmıştır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Deneyimli Oyuncu'nun Blogu © 2013. All Rights Reserved | Powered by-Blogger

-