26 Ağustos 2013 Pazartesi

Ejderhalar geri dönüyor ! : Dragon Age Seri İncelemesi

mücahit coşkun | 05:08
 
Belki biraz geç oldu ama bir Dragon Age gözden geçirmesi yapmak istedim.Dragon Age serisi Dragon Age:Origins adlı oyunla başladı.
Oyun en başlarda Türkiyede çok popüler olmasada bir anda bir patlama yaşayarak (Ve tabii ki bioware'in adını duyurması sayesinde) belirli bir oyuncu kitlesi kazandı-ki aralarında bende varım-fakat yinede raf ömrü fazla olmadı.Bunun ardından birçok bioware serisinde olduğu gibi ikinci oyunda belirli bir popülerlik kazandı.Tabii bu oyunda ayrılıklar oldu,ilk kez oynayanlar için gayet iyiydi.Çünkü oynanışı kaliteliydi,grafikleri iyiydi,karakterler derindi ve keşfedilmesi gereken sayfalarca hikaye vardı fakat yurt dışında da yurt içinde de Origins oyuncuları eski oyunun tadını alamadıkları için çok ısınamadılar.Tabii ki çok sevenlerde oldu fakat aynı etkiyi bırakmadı.


   Bu iki oyunun  ve seneye çıkacak devam oyunu olan Dragon Age:Inquistion arasında bir çok kitap-çizgi roman-film-animasyon çıktı. Hatta birde dizi.Bu serinin devamlılığı olduğunu söyleyebilirim çünkü RPG'nin çok işlendiği oyunlar. Herşey sizin elinizde,verdiğiniz en ufak karar ileriki oyunları kökünden değiştirebilir.İlk oyunda karakter yaratımında hiçbir sınır yok.Tamamen size özel,hemde herşey. Fakat ikinci oyunda her türlü Hawke adında bir karakteri yönetiyoruz.Tabii ki onuda değiştirip kendimize uyarlıyabiliyoruz fakat hikayesini
değil.Eğer bu özellikler size cazip geliyorsa hemen oynamanızı tavsiye ediyorum çünkü gerçekten çok iyi bir oyun.Konudan çok bahsetmek istemedim çünkü nerdeyse söyliyceğim her söz oyununuzu mahfedebilir.İyi oyunlar !


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Deneyimli Oyuncu'nun Blogu © 2013. All Rights Reserved | Powered by-Blogger

-