11 Nisan 2013 Perşembe

Age Of Empires III

mücahit coşkun | 08:12
   Efsane oyun serilerinden biri olan Age Of Empires oyununun III numaralı oyunu hakkında bir şeyler paylaşacağım sizinle...
   Age Of Empires III klasik age of mantığında çağ atlamalar vs. fakat birkaç yeni özellik eklenmiş.
   Oyunda harika grafikler,bol asker çeşitliliği,harika savaşlar epey hoşuma gitti. Oyuna epey sinematik eklenmiş ve bu sinematikler oyunun kalitesini epey arttırmış.
    Oyunun tek kişilik oynama bölümünde diğer oyunlarda da olduğu gibi campaign, skirmish, custom senario,saved game. Campign modunda 3 ana temadan oluşan bir senaryo var. Güzel bir hikaye hazırlanmış.  İlk bölümde Türklerle savaşıyoruz, Türkler zalim, istilacı gibi gösteriliyor. Ama bu sizi oyundan soğutmasın ilerleyen bölümlerde asıl düşmanın Türkler olmadığını görüyor ve diğer düşmanlara karşı Türklerle beraber savaşıyorsunuz.




   Oyunda diğer serideki oyunlarlardan farklı bir özellik var. Bir başkentiniz var. Bu başkent sayesinde yemeğe, işçiye askere ihtiyacınız olduğunda hemen gemi ile ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyorsunuz. Senaryo modunda bölüm kazandıkça başkentinizi geliştirip daha çok yemek, daha güçlü askerler getirte biliyorsunuz başkentinizden.
   Oyunda sesler, müzikler ambiyansı çok güzel destekliyor. Her ırktaki karekterler kendi dilleriyle konuşuyor mesela Türkler tamam, hücum gibi kelimeler söylüyor ve bunları duymak daha da gaza getiriyor.
   Kısaca Skirmish modundan bahsedeyim. Kendinize bir ırk seçiyorsunuz ve rakiplerinizi,müttefiklerinizi ayarlayarak savaşıyorsunuz.
   

   Oyun anlatmakla bitmek birçok büyük, küçük yeni özelliklik var. Strateji meraklısıysanız bu oyunu denemelisiniz. Oyun için yapılmış birçok eklenti paketi var bu eklenti paketleri oyuna daha fazla zevk katabiliyor yakın zamanda bu eklenti paketleri hakkında birkaç yazı yazabilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Deneyimli Oyuncu'nun Blogu © 2013. All Rights Reserved | Powered by-Blogger

-