16 Mart 2013 Cumartesi

Empire Total War:Osmanlı'yı Geliştirme

mücahit coşkun | 04:56
   Bu yazımda Empire Total War oyununda Osmanlı İmparatorluğunu nasıl geliştireceğinizi anlatacağım.


EKONOMİK YÖNDEN GELİŞİM

   Öncelikle oyunda ekonomimizi yüksek tutmalıyız. Tarım teknolojilerini geliştirip tarım için alanlar kurmalıyız. Ticaret gemileri oluşturup onları ticaret limanlarına yollamalısınız. İlk başlarda vergilere biraz zam yapabilirsiniz ama vergileriniz sürekli çok yüksek olursa halk isyan edebilir. Diğer ülkelerle ticaret anlaşması yapmak size epey para kazandırabilir. Ekonominiz geliştikçe her yönden gelişmeniz kolaylaşacaktır




ASKERİ YÖNDEN GELİŞİM

   Askeri yönden gelişim elbette çok önemli. Yavaş yavaş askeri teknolojileri açmalısızınız. Ordularınızda deneyimli generalleri bulundurmalısınız. Her orduda topçu birliğininin olmasında fayda var.

SİYASİ YÖNDEN GELİŞİM

   Oyunun ilk başında 2 tane himayenizde devlet var. Berberiler ve kırım. Himayenizdeki devletleri iyi korumalısınız ileri ki zamanlar da işinize yarayacaktır. Kırım siz Rusya'yı ele geçiriken sizi epey destekleyecektir. Berberiler ise Akdenizde güvenliğinizi sağlamınıza yardımcı olcaktır. Büyük ülkelerle müttefiklik kurarsanız bu sizin için önemli bir gelişme olur. Müttefikliği kabul ettirmek için biraz para da teklif edebilirsiniz

   Oyunun ilk başlarında avrupaya doğru ilerlemek isteyebilirsiniz. Ama bu büyük bir yanlış olur. Oyunun ilk başlarında doğuda ki sorunları halletmelisiniz. İlk olarak büyük bir tehdit olan İran'ı yok etmelisiniz. Daha sonra ufak bir ülke olan ama çok tehlikeli olan dağıstan'ı yok etmelisiniz. Eğer bu ülkeleri yok etmesseniz doğuyu kaybedebilirsiniz.

   Bu dediklerimi yaparsanız oyunun başlarında rahatlarsınız ve oyunun ileri deki zamanlarından daha çok zevk alırsınız iyi oyunlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Deneyimli Oyuncu'nun Blogu © 2013. All Rights Reserved | Powered by-Blogger

-