15 Şubat 2013 Cuma

Halo:Combat Evolved

mücahit coşkun | 12:12


   Aksiyon/Multiplayer türündeki oyunumuz ilk kez 2003 Eylülde Microsoft tarafında yayınlanmıştı. Yapımcısı Gearbox Software olan oyun uzun yıllar oynanacaktı. Gelelim Halo serisinin ilk oyunu olan Halo:Combat Evolved'e. Dünyadaki kirlenme ve popülasyon fazlalığı artık Dünyayı yaşanamaz bir hale getirmiş, teknolojinin çok geliştiği bu zamanlarda bütün devletlerin tek gayesi insanları evrendeki diğer yaşanabilir gezengenlere taşımak olmuştu. Bu gezengenlerden biride Reach gezegeni, Reach'ı onlardan farklı kılan ise üzerinde askeri araç, silah, tank üreten fabrikların bulunması. 




   Bizi ilgilendiren ve insanlığın asıl sorunu 2220 yılında Harvest kolonisinde başlıyor. Harvest kolonisinden uzun süre haber alınamayınca oraya bir ekip gönderiyorlar, ancak Harvest kolonisinden az sayıda sağ kalan insan insanlarda oraya çok güçlü yaratıkların saldırdığını söylüyor. İnsanlar en büyük düşmanları olan Covenantlarla ilk defa burda karşılaşıyorlar. Covenantların dertleri ise insanları köleleştirip onları tanrılarına ödül olarak sunmak. 

   Aradan yıllar geçiyor ve savaşta covenantlar büyük bir üstünlük kuruyor, insanlığın yok olmasına çok az kalmışken Reach gezegeninde yapılan araştırmalar ile süper asker olan Spartan-II geliştiriliyor.Spartan askerlerinin sayısı az olduğu için onlara özel bir görev veriliyor. Görevde Spartanlar bir düşman gemisine sızdırılacaktı ve düşmanlarının merkezlerine saldıracaklardı. Ancak tam planlar yapılmışken Covenant birlikleri Reach gezegenine saldırı düzenliyor bunun üzerinde büyük bir savaş başlıyor ve Reach'dan sadece Pillar Of Autumn adlı gemi sağ çıkabiliyor. O gemide kalan tek Spartan askeri ise sizsiniz,sizinle beraber etrafda birçok asker var ancak o askerler sizin kadar güçlü değil. İlk bölümde geminin içinde başlayıp etrafdan gemiye olan saldırıları önlemeye çalışıyoruz oyunun başlangıçı böyle biraz da silahlarından bahsedelim. 

1)Assault Rifle

Çok seri mermi atabilen bu silah özellikle kalabalık düşman gruplarında çok işinize yarıyacak ancak dikkatli olun mermisi bitiveriyor.

2)Pistol

2x zoom, 12 lik mermi kapasitesi ve güçlü vuruşları ile en sevdiğim silah multiplayerde kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

3)El bombası


Ağır hasar veren el bombası, duvardan sektirebilme, uzun mesafeli atışları ile en önemli destekçiniz.

4)Roket Atar

2x zoom özelliği ile büyük covenantlara karşı en büyük avantajınız, multiplyerde ise tanklara tek atabildiğiniz iki silahdan biri.

5)Sniper

Özellikle multiplayer oyunda kullanılması çok keyif verici bir silah, usta bir savaşçının eline geçtiğinde sizi oyun birinciliğine taşıyabilmesi çok kolay. Ayrıca nişanınız iyi ise tanklara ve uçaklara tek atabilirsiniz.

6)Pompalı Tüfek

Oyunda yakın mesafede en etkili silah ben önermesemde bir çok kişi bu silahla ortalığı dağıtabiliyor. 

   Uzaylı silahları içinden tavsiye ettiğim 2 şey var. Birincsi plazma el bombası ikincisi ise plazma bomba bazukası, el bombası bütün araç ve yaratıkların üzerine yapışabildiği için tank öldürmekde idealler. Uzaylıların plazma bomba bazukası ise oyundaki en etkili silahlardan, hasarı fazla olması yanında insan roket atarlarının aksine silahınız hemen bitmiyor. 
Bunlar dışında sadece multiplayerda olan ateş silahı sadece yakın mesafeli bir silah, güzel olan yanı ise araçlara etki edebilmesi ve hedefini yakmayı bıraktıktan sonra 2-3 saniye daha hasar vermeyi sürdürüyor.

   

   Gelelim yazının sonuna sizin için birkaç öneri ile... Assault Rifle multiplayerde önermesemde oyundaki uçan zombi yumurtları için gayet ideal. Zombiler içinse pompalı tüfek vazgeçilmez. Bence pistolunuzu çok gerekmedikçe bırakmayın çünkü hem hasar hemde zoom özelliği ile size çok büyük yardımcı. Oyunda size verilen yardımcı adamları koruyun gerçekten işe yarıyorlar. 
Araç olarak tank benim favorim ancak kullanması zor, plazma bombalara ve uçaklara açık bir hedef ancak attığı bomba gibisi yok. Tank kullanmak için alanı iyi kullanmanız gerekir çünkü manevra kabiliyetiniz düşük ve yavaşsınız. Düşman bölgesi önünüzde ise küçük bir tepe bulun, saldırırken tepeye çıkın mermi doldururken ise biraz geri gelin ve düşmanın görüş açısından çıkın. Ya da bunun yerine düşmana uzak bir yere konum alın ve düşman askerlerin doğuş yerlerini bombalayın. Bayrak kaçırıken en ideali ghostlar ve arabalar. Bana sorarsanız arabalar 3 kişi binebilme özelliği ile önde ancak buzlu yollarda kayıyorlar. Canınız uçak almak isterse ilk olarak düşman uçağını indirin ve uçağı dost askerin almasını sağlayın beraber düşmaının doğuş alanına ilerleyin ve nefes aldırmayın...



Yazı burada bitti keyifli oyunlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Deneyimli Oyuncu'nun Blogu © 2013. All Rights Reserved | Powered by-Blogger

-