8 Şubat 2013 Cuma

Assasin's Creed III

mücahit coşkun | 07:46
   Assasin's Creed serisi hakkında burdan bilgi alabilirsiniz. Bu yazımda Assasin's Creed 3 oyunundan bahsedeceğim.

   Oyunun ilk başlarında Haytham adlı bir karekteri yöenetiyoruz. Bu Karekter aslın tapınakçı lideri. Oyunun mantığı tapınakçılarlar-suikastçilerin savaşı ve bizde suikastçilerden oluyoruz. Ama ubisoft bize bir süpriz yaparak ilk başta yanlış bir karekteri yönetiyoruz. Asıl karekterimizin bir kızılderili  adı Connor annesi tapınakçılar tarafından öldürülüyor ve Connor tapınakçılardan intikam almak için yaşlı bir adamdan kendisini eğitmesini istiyor. Yaşlı adam ilk başta eğitmek istemiyor ama Connor tüm gece eğimesi icin kapısının önünde bekliyor. Ve en sonunda yaşlı adam kapıyı açıyor...

    Oyunda Connor adlı karekterle amerikanın özgürlüğü için savaşıyoruz. İzlenimlerime göre 'SON MOHİKAN' isimli filmden esinlenimler var. İngiltere-Fransa savaşında Fransız komutanların verdikleri görevleri yapıyor bir yandan da tapınakçılarla savaşıyoruz.







      Oyunda dövüş ve hareket sistemine de çok yenilik getirilmiş. Farklı farklı suikast teknikniktleri yapılmış. Mesela siz ağaçtan düşmanızı ağaçtan izlerken uygun suikast pozisyonunuzu aldığınızda ona bir kanca fırlatıp aynı anda sizde aşağıya atlayarak onu ağaca asabiliyorsunuz. 

Artık oyunda neredeyse her yere tırmanabiliyorsunuz. Ağaçlara, yamaçlara....


   Oyunda ki gemi savaşları da oyuna farklı bir zevk katıyor. Geminizi yönlendirip tayfanıza düşman gemilere ateş etmesini emredebiliyorsunuz.




  


    Oyunda avcılık ta yapabiliyorsunuz. Yayınızı, okunuzu alıp ormanda ava çıkıyor, öldürdüğünüz hayvanların derilerini alıyorsunuz. Aldığınız derileri satığ para kazanabiliyorsunuz. Ormanda tabiki vahşi hayvanlarda var kaplanlar, ayılar, erkek geyikler size saldırabiliyor. Bu durumda ya kaçacaksınız ya da dövüşmeniz gerekiyor.
   

3 yorum:

Deneyimli Oyuncu'nun Blogu © 2013. All Rights Reserved | Powered by-Blogger

-